Wij maken de beste slabben die er zijn!

Ook gefrustreerd als je kleine oogappel leert papjes eten en z'n mooie kleertjes nat en vuil zijn, ondanks het dragen van een slab?
Of als je kleine schat wat groter is en helemaal alleen wil eten, maar het eigenlijk nog niet kan?

Mr & Mrs Moustache biedt slabben die doen wat ze moeten doen:
- kledij en nekje droog houden,
- schoot en vloer proper houden!

Bovendien zijn ze gemakkelijk:
- aan en uit te doen (voor mama, niet voor baby!),
- te onderhouden: wassen op 40°C - max 60°C en droogkas laagste stand

"Mr & Mrs Moustache heb ik opgericht omdat ik maar nergens goede slabbetjes vond! 

Toen ons dochtertje 6 maanden oud was, vonden we de tijd rijp om haar papjes te geven. Bij Mr Grote broer Moustache was dat altijd vrij netjes gegaan, maar Mrs Moustache was meer een fan van ‘prrt’ tijdens het eten en ‘ffft’ na het drinken.  Veel vuile en doorweekte slabben dus, bijgevolg ook natte kleren, een vuile vloer, en een gefrustreerde mama.

Ik ging op zoek naar een kwaliteitsvolle slab die doet wat ze moet doen: kledij droog houden, schoot en vloer proper houden, makkelijk aan en uit te doen (voor mama, niet voor baby!), lang meegaan en - oh ja: liefst nog mooi is ook.  Zodat mama rustig kan bewonderen hoe dochterlief ‘zelf!’ haar ding doet.

Helaas, ik vond er geen enkele die aan mijn - toch niet zo’n buitengewone?-  eisen voldeed.

Hup, achter de naaimachine dan maar, om zelf m’n droomslab te maken. 

Onze ervaren onthaalmoeder had me ooit eens gezegd dat ze graag hele grote slabben gebruikt.  Het bordje kan er opstaan zodat er geen  eten  valt tussen de tafel en het hongerige buikje.  Dus… groot zouden ze worden. 

Mr Grote broer Moustache was een kei gebleken in slabben opendoen en weggooien, dus daar moest ook iets op gevonden worden. Slechte drukknoppen gaan in no time open, lintjes houden niet veel langer stand en velcro is al helemaal een makkie. Om nog maar te zwijgen over welk eigen leven die sluitingen gaan leiden in de wasmachine! Een hardere drukknop leek me een goede oplossing: te moeilijk voor kleine vingertjes, nice ‘n easy voor grotere handen. Om alle vocht en kruimels goed en snel op te vangen, gebruikte ik een dikke  badstof aan de voorkant; om geen vocht door te laten een ademende waterdichte stof aan de binnenkant; en om het helemaal af te maken: een mooi stofje aan de achterkant.

En wat bleek: met de nieuwe slab was mama relaxter tijdens het eten en kon dochterlief  ongestoord oefenen om het  ‘zelf!’ te doen.

Het idee van de kwijlslabbetjes kwam wat later toen haar eerste tandjes uitkwamen. Ze kwijlde enorm veel en kwijlslabbetjes bestonden nog niet in België. Ik had wel al iets gelijkaardigs gezien op het internet, maar ze waren niet gemaakt met goed absorberende badstof, niet wasbaar op °60C, hadden geen stevige sluiting, én ik kon ze ook nergens gemakkelijk kopen.

Hup, terug achter de naaimachine dan maar, om zelf goed absorberende kwijlslabbetjes te maken! Met succes, Mrs Moustache heeft ze gedragen tot ze bijna 4 was!

En nu maken we dus die goede slabbetjes ook voor alle kindjes die graag kwijlen, eten en drinken in stijl!
De kleuren en printjes kiezen we zelf uit, het naaien besteden we uit aan een Belgisch naai atelier."

Mr & Mrs Moustache is designed & made with love in Belgium!

Ine Verstaen
ontwerpster, zaakvoerder en mama van 3 schatten van kinderen


 

Foto